Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ "ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ" ΣΤΟ POLIS ART.




ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ "ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ" ΣΤΟ POLIS ART.



Στο χώρο του Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, (Αρσάκειο- Αίθριο Στοάς του Βιβλίου) συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η έκθεση ζωγραφικών έργων και ψηφιακών συνθέσεων του εικαστικού, λογοτέχνη, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο "Εικαστικές εκτοξεύσεις".

Πρόκειται για δύο χαρακτηριστικές ενότητες της αισθητικής του έρευνας και αποκρυστάλλωσης, με κύριο συνθετικό άξονα την ανθρώπινη ύπαρξη, σαν προσωπογραφία ή σωματογραφία, αναδυόμενη από τη μνήμη και εκτοξευμένη στο κοσμικό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον χρωματικών πεδίων και γραφιστικών εκρήξεων (ζωγραφικά έργα) αλλά και ένα περιβάλλον ρεαλιστικών και συμβολικών καταστάσεων (ψηφιακές εικόνες). Δημιουργίες σύγχρονης οπτικής που εκφράζουν οράματα, αγωνίες, ενοράσεις και πόθους της ανθρώπινης σκέψης και του κοινωνικού συναισθήματος, με άμεσα βιωμένο και αυθόρμητο εικαστικό τρόπο. Την έκθεση έχουν επισκεφθεί και ξεναγηθεί πολλοί φιλότεχνοι, συλλέκτες και καλλιτέχνες. Η κ. Νίκη Έλπη Πανταζή αναφέρει σε κριτική της προσέγγιση:

Η πολυπράγματη και πολυποίκιλη συμφωνία των συμβόλων και των χρωμάτων είναι σαφής και ξεκάθαρη. Ατενίζοντας τους πίνακες ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου βλέπω τον συμβολισμό των εννοιών της ισορροπίας που εμπνέει η κατεύθυνση τους προς το κέντρο της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο άνθρωπος ως κυρίαρχο στοιχείο υπάρχει ως ανεξάρτητη δύναμη. Και έτσι θεωρώ ότι υφίσταται σαν μια σφαίρα ψυχολογίας, η οποία υπάρχει και υποστηρίζεται από το πλήθος της δίνης των εννοιών που την περιβάλλουν. Η οποία υπάρχει με όλο της το "είναι" καθώς δέχεται την σύμπραξη της σπείρας, σύμβολο ζωής, τα βέλη που καθορίζουν τις κατευθύνσεις της ζωής του ανθρώπου και την ενέργεια που δέχεται θετική ενέργεια. Ο στόχος είναι σαφής, ο άνθρωπος μέσα στην πνευματική του υπόσταση στηρίζεται και υποστηρίζεται από αυτές τις δυνάμεις, που τον παροτρύνουν προς την εξέλιξη του καθώς υπάρχει και συνυπάρχει με αυτές τις ισορροπίες. Έτσι ώστε η αρμονία να υφίσταται σε όλες τις ψυχικές του διαστάσεις. Τέλειοι οι Πίνακες, οι οποίοι μιλούν στην γλώσσα της έμπνευσης. Μια πολυδιάστατη έκρηξη δημιουργίας της τέχνης.

Η έκθεση "Εικαστικές εκτοξεύσεις" θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου του 2020.