Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

INSTITUT FRANCAIS - ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ


ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
















ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΜΕΓΑΛΗ  ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Με την αθρόα προσέλευση εκπροσώπων του καλλιτεχνικής, λογοτεχνικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής καθώς και πολλών φιλότεχνων εγκαινιάστηκε η μεγάλη έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο: Αισθητικές και θεωρητικές Καταθέσεις
Την εντυπωσιακή έκθεση εγκαινίασε με ομιλία της η κ. Ειρήνη Στ. Νταιφά, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, η οποία αναφέρθηκε τιμητικά  στην προσωπικότητα και το έργο του πρωτοπόρου εικαστικού, καλωσορίζοντας αυτόν και τα έργα του στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Τους πολλούς παραυρισκόμενους χαιρέτησε επίσης ο  Διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά κ. Μιχάλης Τσεκούρας- Στάμου, τονίζοντας τον θεμελιώδη  ρόλο της καλλιτεχνικής επιμόρφωσης και επικοινωνίας μέσα από ποιοτικά δημιουργήματα τέχνης. 
Οι γνωστοί  Ιστορικοί Τέχνης και επιμελητές εκθέσεων Μαράη Γεωργούση, με τίτλο: "Αιθέριες Μορφές" και Λεόντιος Πετμεζάς, με τίτλο: "Η Αισθητική Ενατένιση του Κώστα Ευαγγελάτου", προσέγγισαν αισθητικά και ανέλυσαν με εύληπτο και διεισδυτικό τρόπο τα έργα και τις καινοτόμες εικαστικές δημιουργίες του. 
Στη συνέχεια οι υποστηρικτές της έκθεσης ανέπτυξαν τις απόψεις τους για τον διακεκριμένο εικαστικό και θεωρητικό τέχνης. Επίσης η πρόεδρος των Φίλων  του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά κ. Ελένη Μελέτη, μίλησε επαινόντας τον καλλιτέχνη και την διεθνή δράση του.
Ο  Κώστας Ευαγγελάτος ιδιαίτερα συγκινημένος ευχαρίστησε  για την υποστήριξη  τους, τον Όμιλο για την UNESCO  Πειραιώς και Νήσων και την Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών  Ηλιούπολης «Το Εργαστήρι», τον ανθοδέτη Κώστα Ιωαννίδη και την Κεφαλονίτικη "Βοσκοπούλα" για τις παραδοσιακές μάντολες.
Η λαμπερή  βραδιά των σημαντικών εγκαινίων ολοκληρώθηκε με  ξενάγηση  στις επτά αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, με τα 84 ζωγραφικά έργα του Κώστα Ευαγγελάτου, χαρακτηριστικά των πολύχρονων αισθητικών του ερευνών, προτάσεων και καταθέσεων.

Η έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Φίλωνος 29, Πειραιάς- (παλαιό ταχυδρομείο), θα διαρκέσει μέχρι 14 Φεβρ. 2016.