Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ MAN RAY / ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ / ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΝΔΡΟΣ





Tο 18ο Συμπόσιο Τοπολογικής Κβαντικής Πληροφορικής / 18th Symposium Topological Quantum Information in Athens, Greece



Artist Costas Evangelatos with Prof. Louis Kauffman at the exhibition.


Έληξε με μεγάλη και σημαντική επιτυχία το 18ο Συμπόσιο Τοπολογικής Κβαντικής Πληροφορικής / 18th Symposium Topological Quantum Information, που διοργάνωσε το τμήμα Φυσικής του University of Leeds της Αγγλίας στο Ιστορικό Παλαιό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θόλου 5 και Κλεψύδρας στην Πλάκα καθώς και σε αμφιθέατρο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σημαντικοί καθηγητές και ειδικοί των μαθηματικών, της στατιστικής και της κβαντικής φυσικής από Ευρωπαικά και Αμερικανικά Πανεπιστήμιαανακοίνωσαν τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα της έρευνας για θέματα της κβαντικής πληροφορικής.
Ανάμεσα στους κορυφαίους διεθνώς συμμετέχοντες  εντυπωσίασε ο  σημαντικός και γνωστός στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, μαθηματικός Louis H. kauffman, καθηγητής του University of Illinois at Chicago. 


Στα πλαίσια του διεθνούς Συμποσίου εκτέθηκαν τιμητικά εννοιολογικές ζωγραφικές συνθέσεις, με γραφή συμβόλων και αλγεβρικών σχέσεων του εικαστικού, θεωρητικού της τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου / Costas Evangelatos Art. Ο Κώστας Ευαγγελάτος ήδη από το 1985 που παρουσίασε σε ατομική του έκθεση στο Fordham University at Lincoln Center, N.Y., τις "Conceptualizations- Εννοιακές Συλλήψεις" του. Από τότε ο καλλιτέχνης έχει ασχοληθεί σε μεγάλο φάσμα των αναζητήσεων του  με την εικαστική αποτύπωση αλγεβρικών, γεωμετρικών σχέσεων και συμβόλων σε σειρά έργων του στις σειρές του " Ιδεογραφίες" και " Εννοιακά τοπία". Η έκθεση νέων του συνθέσεων και οι κρίσεις των συνέδρων του Συμποσίου ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές για τον εμπλουτισμό της ενορατικής καλλιτεχνικής του έμπνευσης και του πολύχρονου προβληματισμού του.