Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012


ΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 του ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ  ΙΑΝΟ.









 Με την προσέλευση πολλών φιλοτέχνων, καλλιτεχνών, επιστημόνων, συλλεκτών, εκπροσώπων πολιτιστικών φορέων και της κοινωνικής ζωής έγινε στο Ιανό της Αθήνας η παρουσίαση του εικαστικού και συλλεκτικού Ημερολογίου του Κώστα Ευαγγελάτου. 
Η σεμνή αλλά και υποβλητική εκδήλωση ξεκίνησε με προλεγόμενα του Βασίλη Χατζηιακώβου, υπεύθυνου εκδηλώσεων του Ιανού, ο οποίος με επαινετικά λόγια παρουσίασε τον καλλιτέχνη και τόνισε την αισθητική ποιότητα του ξεχωριστού ημερολογίου του. Η εκδήλωση διανθίστηκε από υπέροχα μουσικά έργα των Φράντς Σούμπερτ - F.Schubert- Die Forelle, Γκαμπριέλ Φωρέ -G. Fauré- Les Berceaux, που ερμήμευσε ο γνωστός πιανίστας Μάριος Καζάς καθώς και το έργο «έναστρη νύχτα» του Κλώντ Ντεμπισσύ- C.Debussy -Nuit dtoile,  με την θαυμάσια φωνή της σοπράνο Αθηνάς Δημητρακοπούλου.
Η παρουσίαση του του ετήσιου συλλεκτικού  Ημερολόγιο ART-EST,
με τίτλο " ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑ" έγινε από τον ιστορικό τέχνης Λεόντιο Πετμεζά, συγγραφέα του βιβλίου " Η αισθητική ενατένιση του Κώστα Ευαγγελάτου- Δοκίμιο εικαστικού ήθους",εκδ. Συλλογές, ο οποίος ανέφερε: Η δημιουργική πορεία του Κώστα Ευαγγελάτου στηρίζεται απόλυτα σε χαρακτηριστικές τεχνικές και σε πρότυπα που εμπλουτίζουν προσωπικές παραλλαγές και προτιμήσεις.Χρησιμοποιεί ως βάση των θεματικών ενδιαφερόντων και κύκλων του την ουσία της ανθρώπινης φύσης,αναμοχλεύοντας νέους τρόπους προσέγγισης και τον  ιστορικό τέχνης Γιώργο Αγραπίδη, ο οποίος αναφέρθηκε κριτικά σε όλα τα συλλεκτικά Ημερολόγια του Ευαγγελάτου, πού έχουν εκδοθεί από την Αrtline and Gennesis της Θεσσαλονίκης καταλήγοντας: Κώστα σε ευχαριστούμε που με τόσες δυσκολίες καταφέρνεις, εδώ και πέντε χρόνια, να υπάρχει αυτή η έκδοση και εύχομαι για πολλά χρόνια ακόμη να έχουμε τα μελλοντικά σου ημερολόγια να μας δείχνουν, με απαράμιλλη αισθητική, την ημερολογιακή μας έστω πορεία στο χρόνο…