Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

"ΔΥΟ ΚΙΘΑΡΕΣ - ΔΥΟ ΦΩΝΕΣ" ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΡΑΒΙΩΤΗ ΣΤΗ ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΤΗΣ VILLA ΡΟΔΟΠΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ στις 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 / ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



"ΔΥΟ ΚΙΘΑΡΕΣ - ΔΥΟ ΦΩΝΕΣ" ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΡΑΒΙΩΤΗ ΣΤΗ ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΤΗΣ VILLA ΡΟΔΟΠΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ


Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στη "Μώβ Σκηνή" του κήπου της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι ένα μουσικό ταξίδι με τους δημοφιλείς αδελφούς Καραβιώτη, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν με τις κιθάρες τους τα δικά τους τραγούδια. 

Με αυτή την εξαιρετική μελωδική βραδιά θα ολοκληρωθεί η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Τα τριαντάφυλλα / Les Roses" του εικαστικού, λογοτέχνη, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου.
Είσοδος ελεύθερη.

----------------------------------------------

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΒΙΩΤΗΣ

Οι αδελφοί Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης αποτελούν αναμφισβήτητα τους σύγχρονους εκφραστές μιας μεγάλης παράδοσης στο χώρο της επτανησιακής & αθηναϊκής καντάδας, αλλά και του ελληνικού bel canto γενικότερα, που έχει τις καταβολές του από τα χρόνια της Ενετοκρατίας στα Επτάνησα.

Με καταγωγή από την Κεφαλονιά, οι αδελφοί Καραβιώτη, διδάχθηκαν την επτανησιακή αρμονική πολυφωνία από την οικογένειά τους, αλλά και μέσα από τη ζωντανή παράδοση του νησιού, ενώ ταυτόχρονα, μέσω των σπουδών τους (ανώτερα θεωρητικά, μονωδία και μουσικολογία) εξέλιξαν το είδος γράφοντας δικές τους σύγχρονες καντάδες, οι οποίες έχουν ενταχθεί στη νεότερη κεφαλληνιακή μουσική παράδοση. Για τον λόγο αυτό, αλλά και επειδή εκπροσωπούν πολιτιστικά το νησί σε κάθε τους εμφάνιση θεωρούνται από πολλούς ως οι τραγουδιστές της Κεφαλονιάς. Είναι διπλωματούχοι μονωδίας με καθηγητή τον Ζάχο Τερζάκη και πτυχιούχοι ανώτερων θεωρητικών του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών με καθηγητή τον Γιώργο Αραβίδη. Ο Σπύρος είναι αριστοπτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εκπονήσει τη μελέτη «Η ζωή και το έργο του Κεφαλονίτη μαέστρου και δασκάλου, Διονύση Αποστολάτου».
Είναι διαχειριστές των μουσικών αρχείων των Κεφαλονιτών μαέστρων Διονύση Αποστολάτου και Νικόλαου Τσιλίφη, τα οποία ψηφιοποιούν σταδιακά ώστε στο μέλλον να είναι προσβάσιμα από κάθε ενδιαφερόμενο.
Έχουν κυκλοφορήσει τρεις δίσκους, με καντάδες και δικά τους τραγούδια, με τίτλους «Τραγουδώντας την Επτάνησο», «Κεφαλονιά πατρίδα μου», «της Αγκαλιάς το λιμάνι» και ένα cd single με συνθέσεις του Νίκου Ιγνατιάδη. 
Τα αδέλφια Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης γνωστοί και ως «Οι τραγουδιστές της αγάπης» γεννήθηκαν στην Αθήνα, αλλά έζησαν στην Κεφαλονιά και το μουσικό τους αισθητήριο καλλιεργήθηκε στους ήχους της επτανησιακής αρμονίας.
Έχουν κυκλοφορήσει τρεις δίσκους, με καντάδες και δικά τους τραγούδια, με τίτλους «Τραγουδώντας την Επτάνησο», «Κεφαλονιά πατρίδα μου», «της Αγκαλιάς το λιμάνι» και ένα cd single με συνθέσεις του Νίκου Ιγνατιάδη.
Έχουν συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως είναι οι συνθέτες Νίκος Ιγνατιάδης και Γιάννης Σπανός, ο μαέστρος Γιώργος Νιάρχος και ο δημοφιλής τραγουδιστής Αντώνης Καλογιάννης.
Έχουν εμφανιστεί σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, όπως «Έχει γούστο», «Επιμένουμε Ελλάδα» και «Στάση ΕΡΤ». Επίσης, έχουν δώσει πολλές συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και έχουν διεκπεραιώσει άψογα ειδικές περιστάσεις κοινωνικών εκδηλώσεων που παρευρέθηκε η ελίτ της χώρας και του εξωτερικού, όπως στις οικίες των εφοπλιστών Φώτη Λυκιαρδόπουλου, Κωνσταντίνου Γουλανδρή, Περικλή Παναγόπουλου και στον γάμο του Αντώνη Ρέμου και της Υβόννης Μπόσνιακ.
Στόχος τους είναι η διαφύλαξη και η προβολή της επτανησιακής & αθηναϊκής καντάδας, η ερμηνεία των ελληνικών τραγουδιών με περιεχόμενο την αγάπη και η σύνθεση δικών τους τραγουδιών, τα οποία αποτελούν πλέον τη μουσική τους ταυτότητα. Περισσότερο, όμως, από την όποια προσφορά τους στον ελληνικό πολιτισμό αποτελούν σύμβολο καλλιτεχνικού ήθους και αδερφικής αγάπης, αφού ονειρεύτηκαν και χάραξαν μαζί την μουσική τους πορεία, η οποία κλείνει φέτος τα 25 χρόνια.

 Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη / Villa Rodopi art collection,
Ι. Μεσολωρά 7 και  Λεωφόρος Βύρωνος,  Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

Είσοδος στον "Κήπο του Χαρίλαου-Μωβ Σκηνή" από Μαντζαβίνου 8 (πάνω από την πλατεία της Ρακαντζή, έναντι Mega)