Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

ΕΛΑΜΨΑΝ ΤΑ ART SIGNALS ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

ΕΛΑΜΨΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΤΑ ART SIGNALS  ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΓΙΟΜΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA  ΡΟΔΟΠΗ. 









ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ 2011



Στη Σύγχρονη Πινακοθήκη VILLA ΡΟΔΟΠΗ, Μεσολωρά 7 και Βύρωνος στο Αργοστόλι έγινε η πολυμορφική καλλιτεχνική εκδήλωση ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ, που διοργανώθηκε στα πλαίσια των επίσημων εγκαινίων της εικαστικής έκθεσης ART SIGNALS του Κώστα Ευαγγελάτου.
Η καθιερωμένη εκδήλωση τέχνης, στήν οποία παραυρέθηκαν σημαντικοί εκπρόσωποι της επιστήμης, των γραμμάτων, των τεχνών, της πολιτικής και κοινωνικής ζωής καθώς και το πολυπληθέστερο φιλότεχνο ελληνικό και ξένο κοινό στην ενδεκαετή ιστορία της, κορυφώθηκε με τη μουσικοποιητική και τη θεατρική περφόρμανς στη ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ του κατάφυτου  και υποβλητικά φωτισμένου κήπου.
Ευρηματική και  πρωτοποριακή η μουσική σύνθεση του NICOFILIMON - Νίκου Γαρμπή στο συμβολικό ποίημα ΑΙΝΟΣ του Κώστα Ευαγγελάτου που συνέπραξε φωνητικά στην περφόρμανς με την λυρική απαγγελία της Αγγελικής Γαρμπή. Η σύνθεση γιά δακτυλιδόφωνο, Theremin, φωνή και μαγνητοταινία βασίστηκε στην ηχητική σύζευξη των δύο σπάνιων οργάνων με την εκφραστική  μουσικότητα  της ανθρώπινης φωνής.
Ακολούθησε  η υψηλής στάθμης εσωτερική και λιτή  ερμηνεία του ελληνοαμερικανού ηθοποιού-περφόρμερ ΣΠΥΡΟΥ-ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ στο μονόλογο του Σαιξπηρικού ΑΜΛΕΤ, που έγινε στην πρωτότυπη ελισαβετιανή γραφή του και στην ελληνική μετάφραση.Η σκηνοθεσία και η ερμηνεία του δημιούργησε έντονη μέθεξη και μοναδική αισθητική συγκίνηση.

Η υπέροχη και μοναδική βραδιά ολοκληρώθηκε με δεξίωση κάτω από το φως του ολόγιομου φεγγαριού, τους ήχους της μουσικής, τις γεύσεις των εδεσμάτων και του άφθονου κεφαλονίτικου κρασιού.
-----------------------------
θερμές ευχαριστίες γιά την μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης σε όλους όσους προσέφεραν με αγάπη την υποστήριξη τους. Ανάμεσα τους στην  "Βοσκοπούλα" γιά τα παραδοσιακά γλυκά, στο STATERI  κέτερινγκ, στην κα Νιόβη Καμπίτση, στον Μάκη Ιακωβάτο, ηχητικά και φωτιστικά εφφέ, στον Νίκο Τσιμάρα, τεχνικά, στο Σπύρο Αμπατιέλο-φωτος.

Διάρκεια έκθεσης μέχρι 5 Σεπτεμβρίου 2011.
Ωρες επίσκεψης:8 μμ -10 μμ.Τετάρτη μέχρι και Σάββατο.
info: 26710 28501, 6944621286