Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΛΚΗΣ ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ: LEPANTO- Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ




Εγκαίνια έκθεσης
ΑΛΚΗΣ ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ
LEPANTO: Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ της ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

 

Μουσείο Μπενάκη

Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα

Διάρκεια: 05/02 έως 28/03/2015

Εγκαινιάστηκε στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα η έκθεση του Άλκη Πιερράκου Lepanto: Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου.
Τον σπουδαίο Έλληνα εικαστικό δημιουργό τίμησε με την πρώτη του εμφάνιση ως αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, ο Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος μίλησε για το σημαντικό έργο του 95χρονου Άλκη Πιερράκου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Άγγελος Δεληβορριάς εκ μέρους του Μουσείου Μπενάκη, ενώ για την έκθεση μίλησε η επιμελήτριά της, Κατερίνα Κοσκινά. Μία σύντομη αναφορά έκανε και ο κύριος Αλέξανδρος Παπαγιάννης, μέλος του Association pour la Promotion de lOeuvre dAlkis Pierrakos.

Στην έκθεση παρουσιάζεται σειρά σχεδίων με σινική μελάνη σε χαρτί, εμπνευσμένα από τη ναυμαχία της Ναυπάκτου, τα οποία ο Άλκης Πιερράκος δημιούργησε από το 2011 και έπειτα.

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό σήμερα 5 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015. Μετά το Μουσείο Μπενάκη θα ταξιδέψει στην Κέρκυρα, όπου θα φιλοξενηθεί στο Λατινικό Παρεκκλήσι του Παλαιού Φρουρίου, (4 Απριλίου– 14 Ιουνίου 2015).

Επιμέλεια έκθεσης: Κατερίνα Κοσκινά
Συντονισμός έκθεσης: Αλέξανδρος Παπαγιάννης - Καθηγητής Ε. Μ. Πολυτεχνείου, Άννα Μυκονιάτη, Ιστορικός Τέχνης - Επιμελήτρια ΚΜΣΤ, Κωνσταντίνος Παπαχρίστου - Μουσείο Μπενάκη, Μένη Στρογγύλη – Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου

Η έκθεση γίνεται με την υποστήριξη της
Association pour la Promotion de l’ Oeuvre d’ Alkis Pierrakos.