Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ: ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΝΤΙΝΙΑ-ΜΠΟΥΝΤΑΛΗ ΣΤΟ Κ.Ε.Ο


ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ Κ.Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ: ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ 


Οι  Εκδόσεις Κοντύλι παρουσίασαν  με επιτυχία τη νέα έκδοση τους Ζωγραφική: Τέχνη και Επιστήμη
της Ελένης Ντίνια-Μπούνταλη, αρχιτέκτονα μηχανικού και ζωγράφου, στο Κ.Ε.Ο. Αθηνών.
Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής " Αέναες Δομές" 
της Νάνας Στεργιοπούλου.

Ο Ιδρυτής του ART STUDIO EST, εικαστικός, θεωρητικός της σύγχρονης τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος 
ανέφερε σχετικά στην ομιλία του:
Η ανάγνωση και μελέτη του δοκιμίου της  αρχιτέκτονος-μηχανικού και ζωγράφου Ελένης Ντίνια-Μπούνταλη, συνεργάτιδας μου στο EST  από το 1993, συντελεί με ουσιαστικό και σαφή τρόπο στην εμπέδωση των θεμελιωδών αισθητικών αξιών που συνδέουν τις εικαστικές τέχνες.

Κώστας Ευαγγελάτος, Ελένη Ντίνια- Μπούνταλη, Δημήτρης Παντελής, εκδόσεις Κοντύλι στο Κ.Ε.Ο

Ιδιαίτερα η σχέση και τα στοιχεία επικοινωνίας αρχιτεκτονικής , ζωγραφικής και μουσικής πηγάζουν από την προσωπική και πολύχρονη εμπειρία της. Οι διαπιστώσεις και οι επισημάνσεις της, οι οποίες προέρχονται κυρίως από την επαγγελματική της πορεία  και την ομαδική δουλειά εργαστηρίου εκφράζουν την προσωπική της βιωματική αντίληψη με μια ενσυνείδητη τάση ταύτισης θεωρίας και έργου. Οι στόχοι του πονήματος της είναι επίσης καθάριοι. Επιθυμεί να μοιραστεί  και να δώσει το έναυσμα σε νέους καλλιτέχνες να διευρύνουν τους ορίζοντες τους σε πολλαπλά επίπεδα γνώσης, κάτι που επιτείνει η πολυπλοκότητα και τεχνικο-κρατούμενη δομή της εποχής μας και να εξασκηθούν στις διαδικασίες επιλογής, σύγκρισης και κατάταξης των στοιχείων που θα συνθέσουν τα εκφραστικά τους μέσα, ώστε να δημιουργήσουν έργα υψηλής αισθητικής. Από τα ποικίλα κεφάλαια του δοκιμίου παράλληλα με τις πολύτιμες γνώσεις που αποκομίζεις ιδιαίτερα από τα εποπτικά παραδείγματα και την αισθητική  τεκμηρίωση που παραθέτει είναι μια αίσθηση αισιοδοξίας.
Η Τέχνη σαν αξία υφίσταται διαχρονικά με τους δικούς της κανόνες, οι προσεγγίσεις ποικίλουν. 
Είναι μία βασική κατάσταση σε πολλές διαστάσεις της ζωής μας, ένα πνευματικό αγαθό που καταγράφει και αναπλάθει με το συντακτικό του την ανθρώπινη περιπέτεια.

Γιά την ιδιαίτερα αισθητική έκδοση μίλησε ο εκδότης κος Δημήτρης Παντελής και η συγγραφέας διάβασε αποσπάσματα του δοκιμίου της. 
Στη συνέχεια ο εικαστικός και μουσικός Χρήστος Πρόντης ερμήνευσε στο πιάνο μουσικά έργα και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εορταστική δεξίωση για τους πολλούς και γνωστούς παρόντες  στους φιλόξενους χώρους του Κ.Ε.Ο.