Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘ. ΓΙΑΝΝΗ Κ. ΠΑΧΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.



Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΠΑΧΟΣ, Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ



ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘ. ΓΙΑΝΝΗ Κ. ΠΑΧΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έγινε παρουσίαση της έκδοσης: JIANNIS K. PACHOS "INTRODUCTION TO TOPOLOGICAL QUANTUM COMPUTATION" / "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΛΟΓΙΚΗ ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ", με δύο ζωγραφικά σχέδια του Κώστα Ευαγγελάτου, CAMBRIDGE UNIVERSITY PRESS, 2012. Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια των τριήμερων διαλέξεων που έδωσε ο καθηγητής του Παν/μίου Leeds της Αγγλίας, Γιάννης Πάχος, μετά από πρόσκληση του ομότιμου καθ. του Τμήματος Φυσικής Θεοδόσιου Χριστοδουλάκη. Η πρώτη παρουσίαση της έκδοσης είχε γίνει με επιτυχία το 2012 στο Παρίσι, σε ειδική τελετή με προσκεκλημένους καθηγητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές, στα πλαίσια διεθνούς συνεδρίου στο INSTITUT POINCARE με τίτλο: Poincaré Institute workshop on "Disordered quantum systems".
Η έκδοση της πρωτότυπης εισαγωγικής μελέτης για θέματα των πλέον σύγχρονων θεωριών της φυσικής επιστήμης είχε μεγάλη απήχηση στην  πανεπιστημιακή κοινότητα, διότι θεμελιώνει και διευρύνει τις σχέσεις της γεωμετρίας και της πληροφορικής με την κβαντική θεωρία. Συγκεκριμένα, αναλύει την νέα θεωρία περί "Ανυονίων", που στο μέλλον θα αλλάξουν ριζικά τις μορφές των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Ιδιαίτερη θετική εντύπωση προξένησαν τόσο στο Παρίσι, όσο και στην Αθήνα τα σχέδια του Κώστα Ευαγγελάτου  για την εναρμόνιση τους στην επιστημονική έκδοση.