Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ZEUS ART SPACE / ΜΥΚΟΝΟΥ



O Κυριάκος Πεταλίδης και η ZEUS ART SPACE / Μυκόνου  φιλοξενούν την εικαστική φωτογράφο Καίτη Φούσκη στην 7η έκθεση της σαιζόν με θέμα : «ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ»
 Αντί εισαγωγής, προκειμένου να μυηθείτε στην φιλοσοφία της νέας εικαστικής πρότασης, χρησιμοποιώ σκέψεις και γραφή της ίδιας της δημιουργού για την δουλειά της: « Παναγιά μου βόηθα – η αυθόρμητη επίκληση της γιαγιάς μου όποτε φοβόταν για κάτι – λες και από μόνη της ξόρκιζε το κακό!
 Η γιαγιά Κατίνα, ενορίτισσα του Αγίου Φανουρίου, της Αγίας Βαρβάρας και του Αη Γιώργη στα Τρία Πηγάδια είναι εκείνη που έδεσε στη μνήμη μου την Ιδέα της Παναγιάς της Τήνου, της θαυματουργής, μ’ένα μπουκαλάκι με ροζ πλεκτό περιτύλιγμα και μια λαχταριστή γεμάτη αμύγδαλο – χαλβαδόπιτα –καραβίσια- που περιμέναμε πώς και πώς τα εγγόνια της..      Χρόνια μετά πραγματοποίησα στο Ιερό νησί μια επίσκεψη ολοήμερη – ολονύχτια με σκοπό μια φωτογραφική καταγραφή στο πλαίσιο ανάλογων σπουδών μου στο Λονδίνο».
Το υλικό που παρουσιάζεται στην έκθεση είναι μέρος δουλειάς που έγινε στο πλαίσιο ενός πρότζεκτ φωτογραφίας με θέμα ντοκιμαντέρ και πολυπολιτισμικότητα με τίτλο « Εικόνες & Εικόνα ».
Εικόνες που βγαίνουν μέσα από ένα κράμα πιστών της Ορθοδοξίας, αυτόχθονες, επισκέπτες, εμπόρους, αθίγγανους, νομάδες, τουρίστες αλλά και Κόπτες της Αιθιοπίας.
Οι φωτογραφίες που εκτίθενται είναι μοναδικά αντίτυπα και φέρουν την χειρόγραφη υπογραφή της δημιουργού.

 Η έκθεση, η οποία έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, θα διαρκέσει από τις 23 - 28 Αυγούστου στην ZEUS ART SPACE  στην Χώρα Μυκόνου στον ιστορικό χώρο του 1774 όπου στεγάζεται το Κέντρο Πνευματικής Οικοδομής της ΙΜΣ, στην πλατεία Γουμενιού.