Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ "ΣΥΝΟΨΗ" ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΚΑΙ "ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΚΗΠΟ", ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ, 2017













ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ στο ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ.

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ "ΣΥΝΟΨΗ" ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟΓΙΟΜΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Εγκαινιάστηκε με προσέλευση Ελλήνων και ξένων φιλότεχνων, καλλιτεχνών, λογοτεχνών, επιστημόνων, εκπαιδευτικών, εκπροσώπων  της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Κεφαλονιάς και της ομογένειας, στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι, η έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο "Σύνοψη 2017"  η καθιερωμένη εκδήλωση "Πανσέληνος στον Κήπο".
Η έκθεση περιλαμβάνει πρόσφατες ζωγραφικές συνθέσεις του καλλιτέχνη πάνω σε καμβά, ύφασμα, ξύλο και πήλινα πιάτα ιδιαίτερης  χρωματικής αρμονίας.
Στη "Μώβ Σκηνή" του κήπου  που είναι ανάμεσα σε έργα τέχνης και γλυπτικές κατασκευές παρουσιάστηκε η νέα ποιητική συλλογή του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο "Ερμητικές Λαμπίδες", που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις " Άπαρσις "Ο
ίδιος απήγγειλε ερωτικά και λυρικά ποιήματα του εμνευσμένα από τη σύγχρονη πραγματικότητα.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε  το χορευτικό σόλο "Διδώ"με την θαυμάσια νέα χορεύτρια Κατερίνα Χριστοφόρου σε χορογραφία-σκηνοθεσία της ευρηματικής Φένιας Αποστόλου, ιδρύτριας του  Χοροθεάτρου Λυδία Λίθος. Με έντονη εκφραστικότητα και πλαστικότητα κίνησης αποδόθηκε η εσωτερική απόγνωση και το τέλος της Βασίλισσας της Καρχηδόνας μετά την εγκατάλειψη της από τον ήρωα Αινεία.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε θριαμβευτικά με τη  μουσική σύνθεση του Νίκου Γαρμπή-Nicofilimon με τίτλο "Ύμνος στην Κεφαλονιά" σε ποίηση Κώστα Ευαγγελάτου. (Χαίρε Φως του Ιονίου και του Διαφωτισμού). 
Η  απαγγελία της  Αγγελικής Κοκκολιάδη-Γαρμπή εντυπωσίασε με την εκφορά του ποιητικού, λυρικού αλλά και αιχμηρού λόγου ποιήματος-ύμνου για την Κεφαλονιά .
Η 17η "επτανησιακή βεγγέρα" ολοκληρώθηκε με δεξίωση στον κατάφυτο κήπο της Σύγχρονης Πινακοθήκης του γραφικού και κοσμοπολίτικου Αργοστολίου, με εδέσματα, γλυκίσματα και άφθονο Κεφαλονίτικο κρασί.!


 Η έκθεση  και οι ξεναγήσεις στον κήπο θα διαρκέσουν  μέχρι Σεπτ. 2017
Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa "Ροδόπη",
Ι. Μεσολωρά 7 και  Βύρωνος.
"Κήπος του Χαρίλαου - Μωβ Σκηνή": Γ. Μαντζαβίνου 8.
Αργοστόλι, Κεφαλονιά.