Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ " ΠΟΛΥΣΜΙΓΟΣ ΑΙΝΟΣ"






ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ " ΠΟΛΥΣΜΙΓΟΣ ΑΙΝΟΣ"



Με μεγάλη επιτυχία έγινε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ  ARTVILLE, στη Γλυφάδα, η πρώτη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο "Πολύσμιγος Αίνος", εκδόσεις ΣΥΛΛΟΓΕΣ, Αθήνα 2014. Η εκδήλωση στην οποία παραυρέθηκαν διακεκριμένοι καλλιτέχνες, λογοτέχνες, επιστήμονες, εκπρόσωποι της κοινωνικής ζωής και δημοσιογράφοι έγινε  στα πλαίσια της έκθεσης "ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ- 35 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ-PERFORMANCE. ΣΧΕΔΙΑ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΨΗΦΙΑΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ", η οποία ολοκληρώθηκε και απέσπασε πολύ θετικές κρίσεις και αναφορές.
Η εισαγωγή στην εκδήλωση και ο συντονισμός της παρουσίασης έγινε από τον Μιχάλη Αγγελάκη, εικαστικό, πρόεδρο του π.ο. ARTINA και πρώην προέδρου του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Το βιβλίο παρουσίασαν διακεκριμένοι  ομιλητές. Ο Γεράσιμος Α. Ρηγάτος, συγγραφέας, επ. δρ. Παιδαγωγικού και Επικ. Καθ. Ιατρικής Παν/μίου Αθηνών αναφέροντας: "Το βιβλίο χαρακτηρίζεται από θαυμαστή οικονομία. Στις σελίδες του περιλαμβάνονται έξι ενότητες με 41 ποιητικά θέματα, ορισμένα από τα οποία έχουν διφυή ή πολυφυή ανάπτυξη. Εμπεριέχονται επίσης 20 ασπρόμαυρα σχέδια, τυπικά της δεξιοτεχνίας αλλά και της ευχέρειας του καλλιτέχνη".Ο Δημήτρης Ι. Καραμβάλης, λογοτέχνης, με τίτλο: " Ένα θολό μικρό φιλιστρίνι στον ολόφωτο πλού του Κώστα Ευαγγελάτου", ενώ η ποιήτρια,  Μαριάννα Βλάχου- Καραμβάλη, διάβασε με ρυθμική αισθαντικότητα χαρακτηριστικά ποιήματα της συλλογής. 
Η Σοφία Αράβου-Παπαδάτου, δρ. κοινωνικής ψυχολογίας, συγγραφέας, εικαστικός μίλησε με αμεσότητα και ανέδειξε τις ψυχολογικές πτυχές της ποιητικής γραφής επισημαίνοντας:"Ο Κώστας Ευαγγελάτος επιτυγχάνει τη μεγάλη συνάντηση και συνύπαρξη των μεγάλων παλαιότερων «εχθρών», της Θρησκείας και της Ψυχανάλυσης, της ψυχής και του ασυνείδητου αντίστοιχα. Βρίσκεται πλέον στην Ιδεολογική κορυφή. Στην αλληγορική κορυφή του Αίνου, του ψηλού βουνού- πρωτόγνωρο για νησί- της πατρίδας του της Κεφαλονιάς. Έτσι συλλαμβάνεται και γεννιέται ο τίτλος και η εννοιολογία της συλλογής."
Ο  Κώστας Ευαγγελάτος αφού ευχαρίστησε όλους για την πολύτιμη και υψηλής στάθμης πνευματική συνεισφορά τους, ερμήνευσε με τον μουσικοσυνθέτη-designer Νίκο Γαρμπή-Nicofilimon το ποίημα της συλλογής με τίτλο " Μυθογράφημα", για ipad, μαγνητοταινία και γκόγκ. Η ερμηνεία του ποιητή και η υποβλητική ηλεκτρονική μουσική του Nicofilimon ενθουσίασε το κοινό και όλοι χειροκρότησαν θερμά τους συντελεστές της εκδήλωσης-performance.