Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

VILLA ΡΟΔΟΠΗ 2015 / ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ










ΛΑΜΠΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ στο ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ 2015


Εγκαινιάστηκε με μεγάλη προσέλευση φιλοτέχνων, καλλιτεχνών και επιστημόνων στη Σύγχρονη Πινακοθήκη VILLA ΡΟΔΟΠΗ, στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, η επετειακή  έκθεση λίθινων γλυπτικών κατασκευών και ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου. Ο καλλιτέχνης σφράγισε αισθητικά την ευρείας εμβέλειας εικαστική του παρουσία με την έκθεση των ιδιότυπων συνθέσεων του "Λιθοκολλάζ- The stone collages" παράλληλα με την αναδρομική παρουσίαση ζωγραφικών του δημιουργιών από την 15χρονη εκθεσιακή του δραστηριότητα στην Πινακοθήκη Villa Ροδόπη του όμορφου και γραφικού Αργοστολίου. 
Την έκθεση προλόγισε η Δώρα Φ. Μαρκάτου, αν. καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ιστορία της Νεότερης Ευρωπαικής Τέχνης. Η κα Μαρκάτου με εμβριθή, αναλυτικό και σαφή διδακτικό λόγο και τρόπο αναφέρθηκε στις εικαστικές περιόδους του Κώστα Ευαγγελάτου, με ιδιαίτερη έμφαση στις " Νεφελογραφίες" του, στη λαμπρή εκθεσιακή διεθνή πορεία του και προσέγγισε τα πρόσφατα "αχειροποίητα" λίθινα έργα του με άξονα τα παραδείγματα και τα επιτεύγματα της μοντέρνας τέχνης.
Η εντυπωσιακή έκθεση περιλαμβάνει πρόσφατες γλυπτικές κατασκευές-συνθέσεις του εικαστικού δημιουργού, οι οποίες εκτίθενται για πρώτη φορά καθώς και χαρακτηριστικές ζωγραφικές δημιουργίες του. Τα βασικά στοιχεία και εννοιακά μοτίβα της δουλειάς του, γεωμετρικές σχέσεις, σύμβολα και μορφές μετασχηματίζονται στο χώρο σε κατασκευές διαχρονικής όψης και σύγχρονης οπτικής, πάνω σε λίθινες ready made φόρμες. Οι  φόρμες αυτές, σπαράγματα ερειπίων ή παραθαλάσσια ευρήματα, συντίθενται εικαστικά και με αισθητική λιτότητα και απλότητα αποκτούν μια έντονη εκφραστική δύναμη, ιδιαίτερα  στον κατάφυτο κήπο σε διάλογο με τις φόρμες του φυσικού περιβάλλοντος. 
Τα λαμπερά εγκαίνια ακολούθησε δροσιστικό κοκτέηλ με κεφαλονίτικα κρασιά, εδέσματα και τα παραδοσιακά γλυκά και μάντολες της "Βοσκοπούλας".

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ,
Ι. ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.

Διάρκεια πρώτης φάσης της έκθεσης: 22 Ιουλίου- 25  Αυγούστου  2015.

πληροφορίες: 26710 28501, 6944621286