Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΗΜΕΡΑ / ΝΥΧΤΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


BODY & FOOD, Αντρέας Πασιάς


BODY & FOOD, Αντρέας Πασιάς

Eγκαίνια: Παρασκευή, 17 Mαϊου 2013 ώρα 20.00
Διάρκεια: 17.5 – 15.6, 2013
Στο πλαίσιο παρουσίασης νέων ανερχόμενων καλλιτεχνών και διεισδύοντας σε διαφορετικά είδη εικαστικής έκφρασης, το Τhe ArtWall φιλοξενεί τη νέα δουλειά του εικαστικού και performance artist Αντρέα Πασιά, νέου καλλιτέχνη αλλά ήδη με μεγάλη δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στη 3η του προσωπική έκθεση, ο εικαστικός και performance artist Αντρέας Πασιάς παρουσιάζει μία σειρά από εγκαταστάσεις και φωτογραφίες, ως αλληλένδετα έργα, υπό το τίτλο “Body & Food”. Η νέα δουλειά του καλλιτέχνη βασίζεται στα live performances τα οποία έχει επιτελέσει κατά τη περίοδο 2011 - 2013. Η ζωντανή δράση εμφανίζεται αναχρονικά στη δουλειά αυτή, καθώς τα έργα παρουσιάζονται ως αυτόνομα πέρα από τα όρια της καταγραφής και χωρίς την αυτούσια παρουσία του καλλιτέχνη. Σε αυτή τη τομή μεταξύ δράσης και απουσίας, το σώμα εμφανίζεται έμμεσα ως δοχείο προσφοράς και κατανάλωσης φαγητού και διαχρονικών ιδεών. Το φαγητό παρουσιάζεται ως σύμβολο μίας θρυμματισμένης ταυτότητας του έθνους και του πολιτισμού μας, μετατοπίζοντας ένα συμπαγή ορισμό της κληρονομιάς.
Ο Αντρέας Πασιάς ενορχηστρώνει live peformances τα οποία παρουσιάζονται ζωντανά στο κοινό και video performances για ψηφιακή προβολή, με την ιδιότητα του εικαστικού και ως performance artist. H δουλειά του αποσκοπεί στην ερμηνευτική ανάκριση σωματικών δράσεων, όπου το σώμα του καλλιτέχνη παρουσιάζεται ως το βασικό υλικό δημιουργίας. Το σώμα προσπαθεί να παρουσιάσει το σχήμα και την εννοιολογική του ύλη, όπως αυτά μεταβάλλονται μέσα από την κατανάλωση σε κυριολεκτικό και μεταφορικό επίπεδο, προσφέροντας φαγητό και το ίδιο το σώμα στο κοινό.
Στόχος του ArtWall Project Space είναι η προβολή και προώθηση της σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης μέσα από τα εικαστικά, το design, το θέατρο και τη μουσική. Η Φωτεινή Καπίρη σχεδίασε και υλοποίησε το πρόγραμμα ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις της σύγχρονης εικαστικής παραγωγής. Το Fresh Hotel υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια αυτή δημιουργώντας έτσι ένα νέο πολιτιστικό πυρήνα στο κέντρο και την καρδιά της πόλης.
***

Ο δειπνοσοφιστής ως επιτελεστής

του Δημοσθένη Αγραφιώτη
Οι Ινδοί συνηθίζουν να λένε, “είσαι ότι τρως”. Οι ανθρωπολόγοι θεωρούν ότι ο ινδικός πολιτισμός είναι ο συνδυασμός του πανθεϊστικού φρονήματος και του κώδικα διατροφής. Πάντως, οι χορτοφάγοι Ινδοί αντιλαμβάνονται τους “σαρκοβόρους” συμπολίτες τους σε απόσταση είκοσι μέτρων. Ένα μέντιουμ στην ίδια χώρα παραπονιέται ότι δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον γιατί τον τελευταίο καιρό έχει προδώσει τη χορτοφαγία.
Οι Κινέζοι όταν επιλέγουν τη τροφή τους, δικαιολογούν τις προτιμήσεις τους με όρους υγιεινής και καλής λειτουργίας του σώματος τους. Η κινέζικη γαστρονομία θεωρείται εθνικός θησαυρός μαζί με τα ιδεογράμματα, την όπερα του Πεκίνου, την παραδοσιακή ιατρική. Ο κώδικας της διατροφής συμβαδίζει με τις φάσεις της ζωής, έτσι στην Κίνα, οι έγκυες γυναίκες, οι λεχώνες ακολουθούν αυστηρούς διατροφικούς κανόνες.
Περισσότερες πληροφορίες:
Join Body & Food event on the Artwall facebook page Body & Food
***
ArtWall Project Space: Φωτεινή Καπίρη
Media and Communication: Κωνσταντίνος Καλφακάκος
the ArtWall Project Space
Σοφοκλέους 26 10552, Αθήνα
Ώρες λειτουργίας : 16.00-21:00 Τρίτη-Παρασκευή, Σάββατο 12:00-16:00 

Gagosian Gallery is pleased to announce its participation in the second edition of FRIEZE NEW YORK


ROBERT RAUSCHENBERG Miami Glyph Late Summer Glut, 1987 Riveted metal and plastic parts, 60 1/2 x 102 x 12 1/2 in (153.7 x 259.1 x 31.8 cm)
G
Gagosian Gallery is pleased to announce its participation in the second edition of FRIEZE NEW YORK fair on Randall's Island, Manhattan from May 10-13, 2013.

Over 180 of the world's leading contemporary galleries will be exhibiting in the fair.
Gagosian will be featuring work by:
Dan Colen
Piero Golia
Andreas Gursky
Richard Prince
Robert Rauschenberg
Tatiana Trouvé
Franz West
RELATED EVENTS:
*Sculpture Park
The Sculpture Park at Frieze New York offers a rare opportunity to see a significant group of international work that is addressed on a public scale. The Sculpture Park is located along the waterfront of Randall's Island overlooking the East River. New work made for the 2013 Sculpture Park includes a work by Franz West. The Sculpture Park at Frieze New York is selected by curator Tom Eccles.


VISITOR INFORMATION
Frieze New York
Stand B59
Randall's Island Park
New York, NY
USA
T. +1.646.346.2837/38
Website: Frieze New York



 

----------
Gagosian Gallery was established in 1980 by Larry Gagosian.

Follow us: Like us on Facebook   Follow us on Twitter   Find us on Google+   Find us on Pinterest   View our videos on YouTube   View our photos on flickr