Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ART STUDIO EST/ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ,ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ


ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ/ΣΥΝΘΕΣΗ/ΕΡΕΒΟΣ-ΜΟΡΦΕΑΣ-ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ-ΓΚΑΖΙ


ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

«1η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ»
ΣΤΗΝ «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
  Την «1η Πολιτιστική Συνάντηση για τη Διαδραστική Τέχνη» διοργανώνει ο Δημήτρης Πανταζίδης και οι καλλιτέχνες του Πολιτιστικού Ομίλου «Ευ Ζην» της «Θερινής Ακαδημίας Τέχνης Αιγαίου», με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, από 18 - 21 Δεκεμβρίου 2010 (αίθουσα «Άγγελος Σικελιανός» Πειραιώς 100, Γκάζι).
        
Σκοπός της συνάντησης είναι η  αναζήτηση μορφών τέχνης, που να καταστρατηγούν και να ανατρέπουν την παθητική στάση του θεατή (φιλότεχνου, ή ακροατή) ως καταναλωτή θεαμάτων και ακροαμάτων με στόχο την ενεργοποίηση του, μέσα από τη διαδικασία διάδρασης, που του προκαλούν τα προτεινόμενα έργα. Πρόκειται ουσιαστικά για μια μορφή τέχνης, που απαξιεί την μαζική κουλτούρα της αποχαύνωσης και της ομογενοποίησης των ανθρώπων. Αντίθετα, αποβλέπει και προσδοκά στη διαμόρφωση του συνειδητοποιημένου ενεργού πολίτη, ως σύγχρονου ανθρωπότυπου.
Στο πλαίσιο της συνάντησης περιλαμβάνεται ομαδική έκθεση με σκηνικά, σύμβολα και αρχέτυπα από την παράσταση διαδραστικού εικαστικού θεάτρου με  το μυθόδραμα «Μορφέας», τα εγκαίνια  της οποίας θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 του μηνός και ώρα 20.30.
Τα εκθέματα της συλλογής θα προσεγγίσει αισθητικά, ο ιστορικός Τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς.
Τα σκηνικά που θα παρουσιαστούν αποτελούν εικαστικά έργα ατομικής ή συλλογικής δημιουργίας, που έχουν προκύψει από τις συναντήσεις των καλλιτεχνών του Πολιτιστικού Ομίλου «Ευ Ζην» της «Θερινής Ακαδημίας Τέχνης Αιγαίου», με θέμα τον μύθο του Μορφέα και αναφορές στην τρέχουσα πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, ενώ τα γλυπτά είναι έργα από πέτρα, μάρμαρο και μέταλλο των καλλιτεχνών του εργαστηρίου γλυπτικής, το οποίο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Τέχνης στην Αθήνα.
Οι καλλιτέχνες που συντονίζουν τις ομάδες για την δημιουργία των σκηνικών είναι οι: Κώστας Ευαγγελάτος, Τζίμης Ευθυμίου, Μαίρη Θηβαίου, Μανόν Πανά - Καϊρη, Σάββας Κακκαλής, Κέλλυ Καντανολέων, Μαριλένα Μέλη, Χριστίνα Ρούσση, Κατερίνα Σταμπολίτη, Πανωραία Τσιλίκα, Χριστίνα Φλώρου, Ελένη Χατζηπουλίδου και  Δημήτρης Ψωμοδότης.
 Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 20:00 - 22:00
Το  πρόγραμμα των  εκδηλώσεων της «1ης Πολιτιστικής Συνάντησης για τη Διαδραστική Τέχνη» περιλαμβάνει ακόμη:
Παραστάσεις διαδραστικού εικαστικού θεάτρου με το μυθόδραμα «Μορφέας», που θα δοθούν το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19/12 στις 21.00.
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Εικοσιπένταρχος, Χάρις Συμεωνίδου, Δημήτρης Κατσιμάνης, Νατάσα Κορομβόκη και Ιουλία  Χριστοδούλου.
Εισηγήσεις με θέμα: «Η αναγκαιότητα της διαδραστικής τέχνης σήμερα», την   Κυριακή 19/12  στις 20.30.
Ομιλητές θα είναι ο Νίκος Παροίκος, σκηνοθέτης Διδάκτορας του  Πανεπιστημίου Αθηνών και  ο Δημήτρης Πανταζίδης, πολιτισμολόγος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Μια αισθητική πρόταση για την συλλογικότητα και την ποιότητα   ζωής στο εδώ και τώρα, μέσα από τα βιώματα μιας ελεύθερης θεατρικής έκφρασης και τη δημιουργική εικαστική εμπειρία της σύγχρονης τέχνης».
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στο: 6980-275555 & 210-7210703. Email: pantazides@aegeanartacademy.gr


ΘΙΑΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΜΕΝΗ

«ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΡΥΨΑΛΑ…2010»,
του Γιώργου Σκούρτη,
σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη,
στο  
(Σπ. Τρικούπη 34 & Κουντουριώτου, Εξάρχεια, τηλ. 210-8253489).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ- ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΡΙΓΚΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ - ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
 ΜΠΑΧ

ΠΑΙΖΟΥΝ:
ΑΡΜΕΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ , ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ ΤΖΕΝΗ, ΑΡΜΕΝΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΒΟΛΟΡΟΥ ΦΑΙΗ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΥΗ, ΜΑΚΡΗ ΒΑΣΩ, ΣΙΟΥΤΗΣ ΣΑΚΗΣ

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης