Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

AFFORDABLE ART FAIR / SEATTLE CENTER EXHIBITION HALL / ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ



Costas Evangelatos, CONCEPTUAL LANDSCAPE, oil on canvas


Ο ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ SEATTLE ΤΩΝ Η.Π.Α 

Ο Κώστας Ευαγγελάτος συμμετέχει στη μεγάλη διεθνή έκθεση (Φουάρ) στο εκθεσειακό κέντρο του ΣΙΑΤΛΕ/ SEATTLE CENTER EXHIBITION HALL, της πολιτείας της Ουάσιγκτον, Washington 98019, που θα γίνει από 8-11 Νοεμβρίου 2012.
Την Ελληνική συμμετοχή στην έκθεση αυτή που έχει τίτλο AFFORDABLE ART FAIR, διοργάνωσε η νέα δραστήρια Αθηναική Γκαλερί ART KOLONAKI, Λυκαβηττού 20, με την ομάδα τέχνης ART WAY, επιχειρώντας παρά την κρίση ένα φιλόδοξο άνοιγμα προώθησης της νεοελληνικής τέχνης σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού. 
Ο Κώστας Ευαγγελάτος συμμετέχει με τα γνωστά εννοιακά τοπία του, που πρωτοεκτέθηκαν στο Παρίσι.
Η έκθεση θα εγκαινιαστεί επίσημα στις 8 Νοεμβρίου και τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού  Ελληνικού Προξενείου του ΣΑΝ ΦΡΑΤΖΙΣΚΟ.


ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ / WESTEM SEQUELS, ART FROM THE LONE STAR STATE / 7 ΝΟΕΜ. 2012- 15 ΙΑΝ. 2013


'Western Sequels, Art from the Lone Star State
Αθήνα, Τέξας - Τέχνη από την Πολιτεία του Μοναχικού Αστεριού'

την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012
στις 19.30

Στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης





ΙΔΡΥΜΑ "ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ" / Μουσικές, παιδευτικές Συναντήσεις


Μουσικές, παιδευτικές Συναντήσεις

Την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα στο Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης» ξεκινά νέος επιμορφωτικός και ψυχαγωγικός κύκλος με ελεύθερη είσοδο. Το πρώτο θέμα με τίτλο «Τι είναι το μουσικό θέατρο; Συνάντηση  με την όπερα,  την  οπερέτα  και το  μιούζικαλ» θα παρουσιάσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής, Συνθέτης και Μουσικολόγος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Παν/μίου Αθηνών κ. Μηνάς Ίωνος Αλεξιάδης.

Πρόκειται για μία περιεκτική εισαγωγική γνωριμία με  τα είδη, τα ιδώματα,  και τα   χαρακτηριστικά  των μουσικοθεατρικών έργων   (όπερα,  οπερέτα, μιούζικαλ):  ιστορική   διαδρομή,  ομοιότητες  και  διαφορές ανάμεσα  στα είδη αυτά,  σχέσεις  του  μουσικού θεάτρου με το θέατρο πρόζας. Θα προβληθούν χαρακτηριστικά βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από διάσημα έργα, όπως: Ορφέας και Ευρυδίκη (Γκλουκ), Μαγικός Αυλός (Μότσαρτ), Η Τραβιάτα (Βέρντι), Τόσκα (Πουτσίνι),  Η Πριγκίπισα της τσάρντας (Κάλμαν), West Side Story (Μπέρνσταϊν)  κ.α.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Επωδός, κρασάκι με μπατόν σαλέ για παρεΐστικη κουβεντούλα.

 Η δεύτερη συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα στο  Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «Ανδρέας Λεντάκης» με τίτλο: «Κούρτ  Βάϊλ --  Μπέρτολτ  Μπρεχτ:  H όπερα  της πεντάρας.  Το πάντα επίκαιρο μουσικοθεατρικό αριστούργημα του μεσοπολέμου». Ομιλητής θα είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής, Συνθέτης και Μουσικολόγος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Παν/μίου Αθηνών κ. Μηνάς Ίωνος Αλεξιάδης.
 Η «Όπερα της Πεντάρας» σε μουσική του Βάϊλ και κείμενα του Μπρεχτ (1928) είναι  διασκευή του έργου του Τζων Γκαίη Η όπερα του ζητιάνου (1728). Μια πολύπλευρη γνωριμία με αυτό, το πιο επιτυχημένο μουσικοθεατρικό έργο του 20ου αιώνα, που ενσωματώνει την κοινωνική κριτική, αλλά και όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά ενός μουσικοθεατρικού έργου, περιλαμβάνοντας στοιχεία της όπερας, της οπερέττας και του μιούζικαλ. Η παρουσίαση περιλαμβάνει επίσης κινηματογραφημένα και βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.


Είσοδος ελεύθερη.

Οδός Αγίων Ασωμάτων 47 (& Πειραιώς) - Κεραμεικός (πλησίον Ηλεκτ. Σταθμού Θησείου)
Τηλ. 210-3226054,  210-3226075